oct. 31

Clemență nejustificată pentru criminalii lui Tutan Nicolae

Tags:
Clemență nejustificată pentru criminalii lui Tutan Nicolae

La data de 14 iulie 2020, cu prilejul unui conflict derulat în Vama Veche, zona Pescărie, numiții Tănase Mihai și Tănase Dumitru Constantin au aplicat lui Tutan Nicolae din Mangalia mai multe lovituri cu obiecte contondente în zona capului și a trunchiului abandonându-l în stare de inconștiență în zona plajei. Ulterior, la data de 29 iulie 2020, Tutan Nicolae a decedat în Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” din Constanța. Conform Raportului medico-legal de necropsie, moartea lui Tutan Nicolae a fost violentă și s-a datorat contuziei hemoragice și dilacerării meningo-cerebrale consecutivă unui traumatism cranio-cerebral grav, cu fractură de bolta și bază de craniu, între leziunile traumatice care i-au fost provocate la data de 14 iulie 2020 și deces existând o legătură de cauzalitate directa, necondiționată.

După un proces care a durat aproape doi ani, Tribunalul Constanța a condamnat pe Tănase Mihai la pedeapsa închisorii în regim privativ de libertate pe o durată de 10 ani și o lună iar pe Tănase Dumitru Constantin la pedeapsa închisorii în regim privative de liberate cu durata de 12 ani și o lună.

De asmenea, instanța i-a obligat pe inculpații Tănase Mihai şi Tănase Dumitru Constantin, în solidar, la plata către familia lui Tutan Nicolae, a sumei de 70.000 euro, reprezentând despăgubiri civile (daune morale) şi către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei„ Constanţa la plata sumei de 18.673,69 lei, reprezentând cheltuielile ocazionate de spitalizarea victimei până la decesului acesteia.

Cu toate că agresiunea care a condus la decesul victimei a fost săvârșită în loc public, cu o cruzime deosebită, prin lovituri repetate cu pari și elemente de mobilier în zona capului și a trunchiului iar inculpații au abandonat victima lăsând-o să agonizeze fără ajutor, cu toate că inculpații au negat evidențele, probele și rezultatele constatărilor științifice, instanța a dat dovadă de nejustificată clemență și a aplicat celor doi pedepse cu închisoarea orientate către minimul special al infracțiunii de omor (art. 188 Cod penal).

Poate că în apel, în complet format din doi judecători, Curtea de Apel Constanța va proceda la reindividualizarea pedepselor aplicate celor doi inculpați și va aplica noi pedepse cu închisoarea în regim privativ de libertate în cuantum mai apropiat de maximul special al infracțiunii de omor, respectiv 20 de ani.

No comments yet.

Adăugați un comentariu

reset all fields