iul. 17

Crima de pe plaja din Vama Veche

Tags:
Crima de pe plaja din Vama Veche

Săptămâna viitoare va începe la Tribunalul Constanța procesul în care vor fi judecați cei doi frați care l-au omorât pe Tutan Nicolae, anul trecut, pe plaja din Vama Veche.

În noaptea de 14/15 iulie 2020, frații T.M., în vârstă de 33 de ani și T.D.C., în vârstă de 36 ani, ambii fără studii, fără locuri de muncă, în relații de concubinaj, locuind fără forme legale în Vama Veche, au intrat în conflict cu mai mulți turiști și localnici din zona Pescărie. Conflictul a degenerat iar cei doi frați le-au aplicat mai multor persoane lovituri cu pari din lemn și părți din mobilier (picioare de scaun). Lui Tutan Nicolae i-au aplicat mai multe lovituri la cap și la trunchi. După ce l-au lăsat inconștient pe plajă, într-o baltă de sânge au fugit și s-au ascuns. Turiștii martori au chemat ambulanța.

Tutan Nicolae a fost internat inițial la Spitalul Municipal din Mangalia iar ulterior a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgență din Constanța. În ciuda eforturilor depuse de medici, la data de 29 iulie 2020, Tutan Nicolae a încetat in viață. Raportul de autopsie a stabilit că moartea a fost violentă și s-a datorat contuziei hemoragice și dilacerării meningo-cerebrale consecutive unui traumatism cranio-cerebral grav, cu fractură de boltă și bază de craniu.

Unul dintre cei doi frați, inculpatul T.M., a fost arestat imediat și se părea că procurorii au soluționat cazul. După analiza atentă a probelor din dosar avocatul familiei Tutan a solicitat extinderea urmăririi penale și la cel de-al doilea frate, respectiv T.D.C.. A urmat administrarea unui nou probatoriu, mai extins (confruntări, reconstituiri, declarații) în urma căruia s-a stabilit cu certitudine că ambii frați T.M. și T.D.C. au aplicat lovituri cu corpuri contondente, lovituri ce au condus în final la decesul lui Tutan Nicolae. În septembrie 2020 fost arestat și inculpatul T.D.C. iar în prezent ambii sunt încarcerați la Penitenciarul Poarta Albă.

Pe parcursul cercetărilor inculpatul T.M., recidivist,  a avut un comportament sincer, și-a recunoscut fapta și a colaborat cu anchetatorii. În schimb, T.D.C. a avut o conduită nesinceră, a negat evidențele și a încercat să creeze confuzie.

Din actul de trimitere în judecată putem reține că T.M. și T.D.C. au lovit persoana vătămată cu instrumente apte de a ucide. Inculpații au acționat simultan, cu aceeași intenție de a ucide, completându-se unul pe celălalt și prin acțiunea lor au contribuit implicit la reducerea posibilităților victimei de a se apăra, la slăbirea forțelor fizice și psihice ale acesteia și la posibilitatea persoanelor care o însoțeau sau pe martori să intervină în oprirea violențelor.

Soția și cele două fiice ale lui Tutan Nicolae așteaptă acum ca justiția să cântărească drept și să stabilească pentru cei doi criminali pedepse pe măsura faptelor lor. Amara consolare a unor condamnări penale nu va putea însă opri vreodată șuvoiul de lacrimi și nici alina durerea pricinuită de privarea de prezența celui care le-a fost soț, respectiv tată. (vom reveni)

No comments yet.

Adăugați un comentariu

reset all fields